سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

افسانه نصیری – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز

چکیده:

نگهداری بافت یکی از فرایندهای کارآمد درعلم پزشکی بخصوص درپیوند اعضا به شمار می رود روشهیا مختلفی دراین حوزه ابداع و استفاده شده اند انجماد روشی است که امروزه بمنظور نگهداری بافت موجودات زنده به کار می رود با این حال این فرایند معایبی همچون آسیب فیزیکی را به بافت وارد می سازد لذا روش جایگزینی نیاز است که علاوه برنگهداری طولانی مدت بافت حفظ کیفیت بالای آن را نیز تامین نماید درروشهای به کاررفته برای این منظور بافت یا سلول به همراه ترکیبات شیمیایی محافظ تحت انجماد سریع قرار گرفته و درنتیجه مانع از تشکیل یخ و اسیب ناشی از آن میشوند دراین پژوهش سعی گردیده است با معرفی آخرین دستاوردهای علم پزشکی درنگهداری سالم بافت همان روشها یا بهینه شده آنها به علوم صنایع غذایی بمنظور نگهداری گوشت با کیفیت بسیار بالا اضافه و به کارگرفته شوند.