سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

مسعود باغستانی – دانشجویان کارشناسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
محمد عزیزخانی –
هدا نیکمنش –
محسن حسینی شحنه –

چکیده:

کنترل ایمنی غذایی در محصولات غذایی موجود در سطح بازار چه از لحاظ فساد میکروبی و چه شیمیایی از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که درصورت خرید و مصرف محصولات فاسد یا با کیفیت نامطلوب، سلامت افراد جامعه مورد تهدید می باشد از طرفی صحت و اصالت محصول نیز که از مباحث مطرح در تبارسنجی محصولات غذایی است از موارد حائه اهمیت در رعایت حقوق مصرف کنندگان می باشد. این روزها با پیشرفت تکنولوژی در زمینه ریهتراشه ها و بکارگیر آنها در صنعت غذا و حوزه ایمنی غذایی این نگرانی ها تا حدود برطرف شده است. امروزه تکنولوژی نوین RFID بازشناسی با امواج رادیویی در حوزه کنترل انواع محصولات خصوصا محصولات غذایی مطرح شده است که در حقیقت به تدریج و باتوجه به شرایط اقتصاد جامعه و نوع محصول ارائه شده ) خصوصا میزان ارزش افزوده محصول( جا بارکدها را خواهد گرفت. در این مقاله مرور به چگونگی ثبت و ذخیره اطلاعات، نحوه بازخوانی، مزایا استفاده از تکنولوژی RFID در زنجیره تأمین محصولات غذایی و معایب این روش خواهیم پرداخت.