سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

سیده سمانه حسینی – دانشجویان کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
میترا سیداحدی –

چکیده:

با رشد روزافزون تکنولوژی های جدید توجه به افزایش کیفیت مواد غذایی بیشتر گردیده است روشهای نگهداری مواد غذایی عموما به دو دسته روشهای مرسوم و روشهای نوین تقسیم می شوند انجماد موادغذایی یکی از روشهای نگهدار یمواد غذایی می باشد استفاده از تکنولوژی امواج فراصوت علاوه براینکه در صنایع غذایی کاربرد گسترده ای پیدا کرده بعنوان یک روش موثر در انجماد مواد غذایی نیز شناخته شده است امواج مورد استفاده دراین روش عموما در فرکانسهای ۱۰۰-۱۶ کیلوهرتز ۱ مگاهرتز تا ۱۰۰ کیلوهرتز و ۱۰-۱ مگاهرتز قرار می گیرند پدیده کاویتاسیون چگونگی نقل و انتقال حرارت توسطامواج فراصوت را بیان می کند دراین مقاله مکانیسم اثر امواج فراصوت برروی مواد غذایی و کاربرد ان درانجمادمواد غذایی توضیح داده شده است ضمنا برخی از تجهیزات مورد استفاده دراین سیستم نیز مورد بررسی قرارگرفته است.