سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

سلام اله محمدی آیلار – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی
مرتضی الماسی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقان تهران

چکیده:

لزوم بررسی عوامل اصلی مصرف انرژی و کاهش آن در مرغداریهای کشور که از پرمصرف کننده ترین صنایع مصرف کننده سوخت فسیلی کشور محسوب میشوند بعنوان یکی از موارد مهم مطرح در بهینه سازی همواره مورد تأکید بوده است. صنعت مرغداری کشور با دارا بودن ۲۰ هزار واحد مرغداری سالانه ۱۴۰۰ هزار تن گوشت مرغ (به ازاء هر نفر ۲۰ کیلوگرم در سال) را با مصرف ۱۴۰۰ هزار متر مکعب گازوئیل تولید می نماید و این بدان معناست که به طور متوسط یک لیتر نفت گاز به ازاء تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ در کشور مصرف می گردد در حالی که در کشورهای پیشرفته برای تولید هر کیلوگرم گوشت مرغ حدود(فرمول در متن مقاله) لیتر نفت گاز، انرژی مصرف می گردد. همانطورکه ملاحظه میگردد تلفات نفتگاز در صنعت مرغداری کشور حدود (فرمول در متن مقاله) به ازاء تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ میباشد. لذا در صورت جلوگیری از تلفات بالای انرژی در مرغداریهای کشور شاهد صرفه جوئی حدود یک میلیارد لیتر گازوئیل در سال خواهیم بود. از طرفی بدلیل آنکه عدم تأمین حرارت مناسب و یکنواخت در مرغداریها علاوه بر افزایش ابتلاء طیور به بیماریها، کاهش شدید تولید را نیز در پی دارد می توان با تأمین حرارت مناسب و یکنواخت در سالنهای مرغداری که باعث صرفه جوئی قابل ملاحظهای در مصرف سوخت می گردد به تولید گوشت مرغ بیشتر نیز دست یافت. از آنجائیکه صنعت مرغداری کشور از جمله صنایع پر مصرف و پر سود محسوب می گردد میبایستی با اجرای برنامههای اساسی و لحاظ راهکارهای کارشناسی شده بدون هزینه، کم هزینه، و پرهزینه مورد توجه ویژه بهینه سازی مصرف انرژی قرار گیرد.