سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

زمزم رضازاده – کارشناس تکنولوژی صنایع غذایی
فرهاد رضازاده – دانشجوی مهندسی فناوری اطلاعات

چکیده:

ماست یکی از انواع لبنیات است استفاده از یک منبع pr با ارزش مانند ماست و غنی کردن آن با افزودن میوه تامین کننده بخشی از ویتامینهای مختلف کلسیم پروتئین و اسیدهای آلی و کربوهیدرات انرژی روزانه است به خصوص برای کسانی که به مقدار کافی شیر مصرف نمی کنند هدف کلی ما دراین پروژه استفاده از منابع بومی کشور دربهینه سازی فرمولاسیون معرفی محصولات بومی یک منطقه به همگان و همچنین شناسایی و معرفی نگهدارنده های طبیعی به جای نگهدارنده های سنتتیک است درراستای این هدف ما به تولید فرمولاسیون ماست دن کوهی بومی منطقه جنوب غربی استان فارس امتداد دامنه زاگرس درشهرستان کازرون با درصدهای مختلف طبق روش استاندارد before پرداخته و همچنین و اثر آنتی اکسیدان اسید اسکوربیک را برآن بررسی نمودیم براساس آزمونهای میکروبی و پنلی درنهایت بهترین فرمولاسیون تولید مربوط به ماست دن با سطح میوه ۱۶% شناخته شد کشت میکروبی به روش DIFCO و پلیت های SPCA نشان داد که رشد میکروبی درماست دن حاوی ۱ppm اسید اسکوربیک درطی ۳ هفته بسیار کم و Aspergillus parasiticus niger دراثر مصرف ۱ppm اسید اسکوربیک از بین میروند همچنین مقدار مصرفی اثر ملموسی روی طعم و رنگ نمونه مشاهده نشد.