سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

آیدا کامکار – کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد قوچان
شادی بلوریان –
مسعود نجف نجفی –
علی محمدی ثانی –

چکیده:

امروزه با گسترش استفاده از رنگهای مصنوعی درموادغذایی و درنتیجه به خطر افتادن سلامت افراد جامعه لزوم استفادها ز رنگهای طبیعی نمایان تر می شود از جمله پیگمان های طبیعی می توان به کورکومین پیگمان زردرنگ زردچوبه اشاره نمود که دارای خواص عملکردی متعدد از جمله خاصیت آنتی اکسیدانی و قدرت رنگ دهی مناسب می باشد دراین تحقیق بهینه سازی شرایط استخراج کورکومین با حلال به روش ماسراسیون انجام شد وو از متدولوژی رویه پاسخ به منظور بررسی تاثیر نسبت حلال به ماده جامد نسبت حلال ها به یکدیگر و زمان برغلظت کورکومین استخراج شده و بهینه سازی عملیاتی این فرایند بهره گرفته شد براساس نتایج به دست آمده نسبت حلال به ماده جامد نسبت حلال ها به یکدیگر و زمان به ترتیب موثرترین فاکتورها بر استخراج کورکومین بوده و شرایط بهینه استخراج کورکومین جهت حصول پیشینه غلظت ۳/۸۰۷۳۹ نسبت حلال به ماده جامد ۲ نسبت استن ۱۰۰ درصد و زمان ۴۸ ساعت تعیین گردید.