سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

سیدکریم شفقی اصل – عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی – دانشکده فنی -گروه مهندسی شیمی
نقی مالوفی – کارشناس مهندسی شیمی ( صنایع غذایی) دانشگاه محقق اردبیلی – دانشکده فنی –

چکیده:

سویاSoya)با نام علمی گلیسین ماکسGlycine max)در جهان مشهور است. اولین کارخانه تولید روغن سویا در ایران در سال ۱۳۳۰ در کارخانه بهشهر بوده است. سویا به دلیل گیاه بودن فاقد کلسترول بوده ومیزان اسیدهای چرب اشباع آن کم است. ثابت شده است که سویا برای یبوست، سرطان روده، بیماری های قلبی و عروقی مفید است. روغن سویا دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ می باشد. در این تحقیق، استخراجاسیدهای چرب از روغن سویا با استفاده از سیال فوق بحرانی دی اکسید کربن بررسی شده است. شرایط بهینه دما، فشار، شدت جریان و زمان استخراج برای این عملیات مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج بررسی ها نشان می دهد، شرایط بهینه دما۴۰درجه سانتیگراد ۲۵MPa شدت جریان ۰/۲m3/h و مدت زمان آن ۲-۱/۵ ساعت در عملیات استخراج اسید چرب از روغن سویا با راندمان ۸۰ در صد می باشد.