سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین همایش فناوریهای پالایش در محیط زیست

تعداد صفحات: ۱۳

نویسنده(ها):

حسین قهرمانی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
محمد دوست محمدی –

چکیده:

دراین تحقیق تصفیه پذیری پسابهای کارخانجات لبنی با استفاده از روش الکتروشیمیایی مورد بررسی قرارگرفته است. برای این منظور از میزان درصد حذف COD به عنوان شاخص کارایی روش تصفیه استفاده گردید. دراین مطالعه بهینه سازی عوامل موثر بر فرایند چگونگی حذف و یا کاهش COD شامل زمانهای مختلف الکترولیز ۴۰، ۸۰ و ۱۲۰ دقیقه ولتاژهای مختلف ۱۰، ۲۰ و ۳۰ ولت دماهای ۲۵ ، ۳۰ و ۳۵ درجه الکترودهای اهن الومینیم و استنلس استیل و اثر تداخل بین این فاکتورها و نیز با فواصل میانی ۲ سانتس متر مورد بررسی قرارگرفتها ست نتایج به دست امده نشان میدهد که راندمان حذف با جنس الکترود زمان ماند دما و ولتاژرابطه مستقیم دارد طوریکه حالت بهینه زمانی که جنس الکترود اهن ولتاژ ۳۰ ولت زمان ماند ۱۲۰ دقیقه و دمای ۳۰ درجه سانتی گراد به دست امد. بیشترین راندمان حذف دراین حالت ۸۸/۵ درصد بود. برای کاهش هزینه و تسریع کار طراحی ازمایشات به روش تاگوچی انجام شد.