سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: سومین همایش ملی نساجی و پوشاک

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

علی اشجاران – عضو باشگاه پژوهشگران جوان و هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری
شیدا علائی چاوشی – مهندسی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری
صحرا منصوری – مهندسی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

چکیده:

برخی از مزیتهای رنگ های طبیعی ازجمله سازگاری زیست محیطی خواص ثباتی فامهای رنگی مسائل اقتصادی و تمایل ذاتی الیاف طبیعی به جذب آنها باعث شده است تا از اهمیت استفاده از رنگهای طبیعی علیرغم تولید رنگهای شیمیایی متنوع کاسته نشود دندانه ها یکی از اجزا اصلی فرایند رنگرزی با رنگزاهای طبیعی به شمار می روند که هدف اصلی آنها افزایش ثبات عمومی رنگزا و بهبود میزانجذب است استفاده از رنگینه های حاصل از ضایعات محصولات کشاورزی از قبیل پوست پیاز قرمز و بادمجان برای رنگرزی الیاف طبیعی مثل پشم، نه تنها باعث استفاده از دورریزهای این محصولات میشود بلکه صرفه و صلاح اقتصادی نیز به همراه خواهد داشت. دراین پروژه رنگینه ۵% از پوست پیاز قرمز و بادمجان تهیه شده کالاهای پشمی به کمک دترجنت انیونیک شسته شد و در حضور رنگینه های مذکور و به کمک دندانه هایی از قبیل سولفات مس سولفات اهن، سولفات الومینیوم کلرید قلع، دی کرومات پتاسیم به روش رنگرزی و دندانه دادن همزمان رنگرزی شدند به کمک اسپکتوفتومتری انعکاسی شاخصهای رنگی و قدرت رنگی پارچه های رنگرزی شده و همچنین ۵ بار شستشو شده اندازه گیری شد و ثباتهای نوری و سایشی پارچه ها طبق استاندارد توسط معیار خاکستری و ابی به دست امد.