سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ارتقای عمر ماندگاری مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با تاکید بر کاهش مصرف نگهدارنده ها

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

سودیه هجری ظریفی – دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار
مسعود شفافی زنوزیان – عضو ه یئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار
محمدحسین حداد خداپرست – عضو هیئت علمی، دانشگاه فردوسی مشهد
زهرا شیخ الاسلامی – عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده:

ایران یکی از مهمترین تولید کنندگان خرما در دنیا است که طبق آخرین آمار موجود، میزان تولید سالانه آن، ۱۳۲۶۱۳۰ میلیون تن با ارزش اقتصادی ۴۱۵۷۰۲ هزار دلار می باشد. هسته های جدا شده از میوه به دلیل ارزش غذایی بیولوژیکی بالا، میزان قابل توجه ویتامینها و سهولت دستیابی، بعنوان یک غنی کننده با توجیه اقتصادی بالا در محصولات نانوایی استفاده می شود. با افزودن هسته خرما به نان، ارزش تغذیه ای این محصول به میزان قابل توجهی بهبود می یابد، این مسئله بویژه در مورد افزایش میزان فیبر در محصول نهایی مورد توجه است. امروزه صنعتی شدن، تولید در مقیاس وسیع و افزایش تقاضای مشتری برای تولید محصولی با کیفیت و ماندگاری بالا، نیاز به افزودنی های غذایی طبیعی را ایجاد کرده است. با توجه به ویژگی های عملکردی و تغذیه ای جوانه هسته خرما، انتظار می رود که نقش مفیدی در افزایش ارزش تغذیه ای، رئولوژی، خواص حسی، کیفیت و ماندگاری نان داشته باشد.