سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

غلامرضا مصباحی – عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز
مریم حبیبی – دانشجوی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز

چکیده:

تمایل به استفاده از سیستمهای بسته بندی فعال (active packaging برای گوشت و فراورده های گوشتی درسالهای اخیر افزایش یافته است منظور از بسته بندی فعال بسته بندی هایی است که درطول زمان نگهداری محصول فعال بوده و با توجه به وضعیت محصول با ایجاد تغییرات و با وارد کردن یا حذف مواردی از فضای بسته موجب حفظ یا بهبود کیفیت و یا افزایش عمر ماندگاری محصولمثل فراورده های گوشتی می شوند در سیستمهای بسته بندی فعال از جمله جاذب های اکسیژن متصاعد کننده های دی اکسید کربن کنترل کننده های رطوبت بسته های حاوی مواد ضد میکروب استفاده می شود دراین مقاله نتایج برخی از تحقیقات و مقالات مرتبط با بسته بندی های فعال و کاربرد های آنها برای بسته بندی گوشت و محصولات گوشتی آورده شده است تا قدمی در راه شناخت بیشتر این تکنولوژی های نوین برداشته شود.