سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مرجان ملاحسینی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آیت ا.. آملی
یحیی مقصودلو – دانشیار دانشگاه منابع طبیعی و کشاورزی گرگان و رئیس دانشکده صنایع غذای

چکیده:

بسته بندی باهوش از ابداعات و اختراعات نوین در صنعت بسته بندی می باشد.سیستم های بسته بندی رهاساز زیر مجموعه ای از بسته بندی باهوش هستند که علاوه بر افزایش کیفیت و ماندگاری ، در بازاریابی نیز محصول نقش اساسی دارند. سیستم های رهاساز عبارتنداز:ساتع کننده های اتانل و دی اکسیدکربن، رهاسازهای محافظتی، طعم و مزه و بو، گاز، مواد مغذی، پروبیوتیک ها، آنزیم ها ساتع کننده های اتانل نقش اساسی در بازدارندگی رشد M.O نظیر کپک ها و قارچ ها داشته و دارای کاربرد وسیعی در محصولات نانوانی، کیک و شرینی و … دارند. اندازه و ظرفیت بالشتک های ساتعکننده اتانل تابع وزن غذا می باشند و مزیت آنها انتشار و رهاسازی اتانل در طی ذخیره محصول است. سیستم های رهاساز محافظتی فیلم های بسته بندی آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی را که در بعضی موارد با آنتی اکسیدنی نظیر ویتامین E بکار می روند را به بازار عرضه داشته اند. رهاسازهای عطر و طعم علاوه بر حذف واکنش های طبیعی زیانبار فساد، افزودن طعم و مزه دلخواه را به انواع مواد غذایی و نوشیدنی را عملی می سازد. سیستم های رهاساز گاز در نوشیدنی ها، رهاساز مواد مغذی نظیر انواع ویتامین ها و پروبیوتیک ها و … و رهاسازهای آنزیمی نظیر رهاسازی آنزیم در شیر و نوشیدنی ها از دیگر موارد کاربردی سیستم های رهاساز در بسته بندی با هوش است که در این مقاله به تفصیل توضیح داده شده است