سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

هانیه طلوعی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی
جواد مهتدی نیا –

چکیده:

روشهای مرسوم جهت بررسی شاخصهای طعمی تازگی و کیفیت در مواد غذایی اغلب به وسیله ی آزمونهای حسی و یا دستگاه های پیشرفته تجزیه ای صورت میگیرد تکنیکهای کلاسیک تجزیه مواد از جمله روشهای کروماتوگرافی ترکیبات را به صورت جداگانه جداسازی شناسایی و تعیین مقدار می کند که بسیار پرهزینه بوده و دربسیاری از موارد زمان بر تخریبی و تاثیر پذیر از شرایط محیطی هستند به کارگیری سیستم بسته بندی هوشمند می تواند اطلاعات مفیدی را از محصول بسته بندی شده بدون تخریب و با صرف هزینه ی کمتر دراختیار افراد قرار دهد به گونه ای که بسته های هوشمند با بهره یگری از اجزایی نظیر حسگرها شناساگرها برچسب های تشخیص امواج رادیویی طی چندین ثانیه اطلاعات مفیدی را در اختیار افراد قرار میدهد دراین بررسی به معرفی متداولترین اجزای بسته بندی هوشمند و کاربرد آنها در صنایع غذایی پرداخته ایم.