سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: ششمین همایش ملی مهندسی محیط زیست

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

وجیهه حشمتی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و مناب
محمدرضا کسایی –

چکیده:

افزایش آلودگی حاصل از پسماندهای پلاستیک غیرقابل تجزیه بقا و سلامتی بشر را تهدید می کند. آسیب های زیست محیطی ناشی از بکار بردن پلیمر های سنتزی غیر قابل تجزیه در بسته بندی مواد غذایی و دارویی سبب روی آوردن محققین علاقمند به محیط زیست به سمت تولید پوشش های خوراکی و زیست تخریب پذیر شده است. هدف از این مطالعه تعیین بهترین فرمولاسیون برای تهیه فیلم های مرکب خوراکی تشکیل شده از گلوتن گندم (WG)، هیدروکسی پروپیل سلولز (HPC) و گلیسرول می باشد. میزان جذب یا از دست دادن رطوبت فیلم ها در رطوبت نسبی ۳۲٪ و خصوصیات مکانیکی (مدول الاستیسیته، مقاومت به کشش و درصد ازدیاد طول در نقطه پاره شدن فیلم) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن HPC موجب افزایش مدول الاستیسیته و افزایش مقاومت در مقابل بخار آب لایه نازک مرکب شد. دهیدراسیون در فیلم مرکب : WG HPC ( , w/w1 : 1/0) کمتر از سایر فیلم ها بود. افزودن گلیسرول سبب افزایش انعطاف پذیری فیلم گلوتن گردید.