سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

مژگان بوالحسنی – دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان دانشکده شیلات و محیط زیست گرو
محمد سوداگر –

چکیده:

شیلات یکی از بخش های بسیار مهم به دلیل تولید مواد غذایی بشر می باشد. همان طور که در مورد انسان پیشگیری نسبت به در مان ارجح می باشد، در مورد ماهی ها نیز این امر صادق می باشد و با استفاده از نانو می توان به تولید گوشت آبزیان به صورت طبیعی و پاکسازی محیط زیست کمک شایانی نمود. اکثر فعالیت های امروزه نانو در شیلات در شاخه فرآوری محصولات شیلاتی و در بخش بسته بندی مواد غذایی است. ماهی به دلیل بالا بودن فساد پذیری از حساسیت خاصی برخوردار است که این امر باید در بسته بندی لحاظ گردد. فناوری نانو به عنوان دانش نوین امکان مطالعه و دستکاری مواد در مقیاس اتمی و ملکولی را فراهم آورده است . در این مقاله مروری بر کاربرد دانش نانو به منظور افزایش امنیت غذایی در فرآوری محصولات شیلاتی و همچنین بسته بند ی هوشمند می پردازیم