سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

فرانک کریمی راد – گروه زیست شناسی دانشگاه ارومیه
فرخ فرخی – گروه زیست شناسی دانشگاه ارومیه
امیر توکمه – گروه پاتوبیولوژی پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی دانشگاه ارومیه

چکیده:

بره موم یک ماده رزینی طبیعی حاصل از کندوی زنبور عسل است که از صمغ گیاهان جمع آوری شده توسط زنبور عسل مشتق شده است لذا بخاطر خواص بیولوژیکی و فارماکولوژیکی بسیار زیاد آن از قبیل خواص ضد باکتریایی ضد قارچی ضد ویروسی ضد انگلی و بیحسی موضعی ضد التهابی محرک ایمنی بودن بره موم به ماده ای ارزشمند تبدیل شده است موثرترین ترکیب ضد باکتریایی بره موم فلاونوئیدی بنام پینوسمبرین ۵,۷-dihydroxyflavanone می باشد که بطور گسترده ای در طب سنتی استفاده می شود امروزه استفاده از بره موم افزایش یافته و محصولات مختلف از آن در بازار موجود می باشد آلودگی های باکتریایی مشکل عمده در صنعت آبزی پروری و پرورش جوجه های گوشتی می باشد لذا افزایش پاسخهای ایمنی با استفاده از بره موم می تواند عامل کنترل بیماری دراین موجودات باشد.