سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

بیژن عسکری – دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
پوریا قره بگلو – دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان
سجاد حسینی –

چکیده:

روش گاز پلاسما یک فناوری جهت غیرفعال سازی میکروارگانیسم ها دربسته بندی مواد غذایی می باشد با استفاده از مکانیسم های غیرفعالسازی مانند تابش ماورا بنفش گونه های واکنشگر از نظر شیمیایی و ذرات باردار میکروارگانیسم ها و مولکولهای زیستی مانند اندوتوکسین ها پریونها بطور موثری از بین میروند گاز پلاسما بویژه برای استفاده از مواد حساس به دما مانند مواد پلاستیکی مناسب می باشد راندمان بالا با اعمال زمانهایی درحد چند ثانیه و کاربردهای مختلف فناوری پلاسما این روش را به روشی کاربردی درزمینه هیا غذایی و دارویی تبدیل نمودها ست گاز پلاسما جهت بهداشتی کردن سطوح گوناگون مانند پوشش دهی و ضدعفونی کردن مورد استفاده قرارگرفته است دراین مطالعه استریلیزاسیون مواد غذایی بسته بندی شده توسط پلاسما با فشار اتمسفری مورد بررسی قرارگرفت هدف ازاین پژوهش بررسی فناوری پلاسما درفراوری مواد غذایی بود.