سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: دومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

حسین قنادزاده گیلانی – دانشگاه گیلان، دانشکده فنی، مهندسی شیمی
غلام خیاطی –
زینب میرنظامی –
منا قربانپور –

چکیده:

میزان تولید ضایعات محصولات لبنی در ایران بالاست که با توجه به ترکیب آنها می توانند منابع مناسبی برای تولید اتانول باشند. آب پنیر یکی از فراوان ترین و ارزان ترین منابع دردسترس و قابل استفاده برای تولید اتانول می باشد که با این کاربرد علاوه بر جلوگیری از ورود آن به طبیعت، محصولی بدست می آید که یک سوخت پاک و سازگار با طبیعت است. آزمایشات در این تحقیق در دو مرحله انجام گرفته است: مرحله اول بررسی مخمرهای گوناگون تولید کننده اتانول و شناسایی بهترین گونه مخمری است که بیشترین میزان تولید اتانول را دارد. مخمرهایی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند مخمر کلایورومایسس فراژلیس، کلایورومایسس لاکتیس، ساکارومایسس سرویزیه، کلایورومایسس بولگاریکوس می باشند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان تولید اتانول توسط مخمر کلایورومایسس فراژلیس می باشد. مرحله دوم بدست آوردن منحنی تغییرات تولید اتانول، مصرف قند لاکتوز و تولید بیومس با زمان می باشد که این آزمایشات به صورت تخمیر ناپیوسته در ۲ محیط فرمانتور میکس و بیورآکتور ایرلیفت با حجم ۷ لیتر با میزان قند اولیه ۵۰ و ۱۰۰ گرم بر لیتر انجام و با هم مقایسه گردید.