سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی و محیط زیست سالم

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

پریوش افکاری – کارشناس تولید و بهره برداری گیاهان دارویی و معطر
مهدی جلیلوند – کارشناس ارشد اقتصادکشاورزی

چکیده:

گیاهای دارویی یکی ازمنابع بسیارارزشمند درگستره وسیع منابع طبیعی ایران هستند که درصورت شناخت علمی کشت توسعه و بهره برداری صحیح میتوانند نقش مهمی درسلامت جامعه اشتغال زایی و صادرات غیرنفتی داشته باشند ترکیبات پونه به دلیل خصوصیات معطرشان کاربرد وسیعی درصنایع دارویی بهداشتی غذایی عطرسازی و شیرینی پزی دارند اسانس اکثر آنها جز دسته سیکلوهگزانول ها یا سیکلوهگزانون ها با ساختارهای شیمیایی مختلف می باشند ترکیبات اسانس آنها یک سلاح اساسی دردفاع پنهاانی گیاه دراثرات ضدگیاه خواری ضدباکتریایی ضدقارچی و عوامل آللوپاتیک است هدف ازانجام این تحقیق بررسی کمی اسانس گونه پونه Mentha longifolia(1) جمع آوری شده ازسه منطقه متفاوت نمونه اول ازپخش دینورشهرستان صحنه دراستان کرمانشاه نمونه دوم ازروستای سکونه دهستان ازنا دراستان لرستان نمونه سوم ازشهرستان فریدونشهر دراستان اصفهان می باشد.