سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین همایش تخصصی توسعه کشاورزی استانهای شمالغرب کشور

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

مه لقا نصیری راد – کارشناس ارشد زیست گیاهی دانشگاه پیام نور تهران
لیلا گلمغانی اصل – کارشناس تکنولوژی تولیدات گیاهی
غلامرضا بخشی خانیکی – استادگروه زیست شناسی گیاهی
سیده رقیه حسینی کردخیلی – کارشناس ارشد باغبانی

چکیده:

گیاه دارویی رزماریRosemarinus officinalis از خانواده نعنائیان Labiatae گیاهی همیشه سبزومعطر میب اشد برگها و سرشاخه های گلدار اندامهای دارویی گیاه رزماری را تشکیل میدهند که از نظر ترکیبات شیمیایی دارای اسانس روغنی فرار میب اشند اثار ضد التهاب ضد کمپلمانی آنتی اکسیدانی و آنتی گونادوتروپیک اسید رزمارینیک که یکی از موادمتشکله اصلی گیاه رزماری می باشد نیز به اثبات رسیده است مطالعات نشانمیدهدکه رزماری یکی از قوی ترین انتی اکسیدانت هایی است که برای جلوگیری از سرطان نام برده می شود تکثیر این گیاه از طریق تکنیک کشت بافت و دستکاری ژنتیکی افزایش تولیدات ثانویه درگیاه را میسر می سازد بررسی مر احل مختلف کالوس زایی درون شیشه ای و سپس متابولیت های تولید شده دراین مرحلهاین گیاه میتواند گام مهمی در کمک به استخراج موادموثره این گیاه باشد با توجه به ارزش دارویی این گیاه آزمایشاتی به منظور تعیین بهترین شرایط تشکیل کالوس در سطوح مختلف IBA صفر، ۱و۵و۱۰میکرومولار و BAP صفر ۱،۵و۱۰ میکرومولار به تنهایی یا درترکیب با هم از روش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با ۵ تکرار صورت گرفت.