سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

زرین نصری – استادیار مهندسی شیمی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران

چکیده:

گیاه اکلیل کوهی رزماری از نقطه نظر سطح زیرکشت رتبه سیزدهم را درمیان گیاهان دارویی درایران به خود اختصاص داده است نام علمی گیاه Rosmarinus Officinalis به معنی شبنمدریا می باشد درمیان ترکیبات موجود این گیاه اسید کارنوسیک خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و فلاونوئید ها و فنول دی ترپن ها خاصیت ضد میکروبی دارد درصنعت به منظور کاهش اسیداسیون چربی درگوشت از افزودنی های مصنوعی با خاصیت آنتی اکسیدانی استفاده می گردد از آن میان می توان بوتیل هیدروکسی انیذول BHA و بوتیل هیدروکسی تولوئن BHT را نام برد که دارای خطر سرطان زایی می باشند برای جلوگیری از اکسیداسیون گوشت می توان از افزودنی های طبیعی با خاصیت آنتی اکسیدانی استفاده نمود عصاره رزماری به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی که دارد در صنایع غذایی بسیار کاربرد دارد که دراین مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.