سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

ندا مفتون آزاد – استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
مریم شاه امیریان –

چکیده:

خرما یکی از محصولات عمده کشاورزی ایران است که متاسفانه بدلایل مختلفی ازجمله تخمیر آلودگیهای پس از برداشت عدم وجود استانداردهایلازم عدم وجود شیوه های صحیح برداشت و … متحمل ضایعات زیادی می گردد با توجه به میزان تولید و پتانسیل بالای صادرات این م حصول درتعدادی از باغها و کارخانجات فراوری خرما پروژه ای درجهت به کارگیری استانداردهای gap عملیات کشاورزی خوب GMP روشهایبهینه تولید که خود متشکل از GHP SSOP می باشد و HACCP درحال انجام است دراین راستا پس از تشکیل تیم مطالعاتی اهداف و اولویت های پروژه ویژگیهای محصول خرما و نقاط بحرانی مربوطبه مسائل پس از برداشت و فراوری آن تعیین و کلیه مسائل مرتبط با اصول اجرایی استانداردهای فوق بررسی و راهکارهای مناسب در جهت کاهش ضایعات این م حصول و اجرای استانداردهای مربوطه ارایه گردیده است.