سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

سیده زینب صمدی جیردهی – دانشگاه علوم پزشکی گیلان معاونت غذا و دارو
جواد محمدزاده –
محمد موقتی مقدم –

چکیده:

مهندسی ژنتیک تغییراتی را در DNA گیاهان و حیوانات بوجود می اورد بسیاری از غذاهایی کها مروزه مصرف می شوند غذاهای حاصل از تراریختگی می باشند و یا مشتقاتی از آن در ترکیبات غذا وجود دارند GMO ارگانیسم هایی هستند که باترکیب ژنهای گونه های مختلف با استفاده از تکنولوژی تراریختگی بوجود می ایند GMO می توانند مشکلات تغذیه ای مانند کاهش ویتامین ها و کارایی کم مواد غذایی را برطرف نماید. با استفاده از ترارریختگی می توان برنجی تولید کرد که توانایی ساخت ویتامین A را داشته و گیاهان مقاوم در برابر علف کشها و حشره کشها و رشددر شرایط اب و هوایی مختلف را تولید می کنند برای ایجاد تغییرات ژنتیک گیاهان از مکانیسم هایی شبیه homologous و gene gun و electroporationو recombination و … استفاده می شود مزایای آن افزایش زمان نگهداری بهبود و بالا بردن خواص ارگانولپتیکی بهبود کیفیت غذایی بهبود محتوای پروتئینی و کربوهیدراتی غذاها بهبود کیفیت چربی بالا بردن کیفیت گوشت و شیرو ارتقا سلامتی انسان می باشد.