سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

پریسا مستشاری – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی
سیدهادی پیغمبردوست –
صدیف آزادمرددمیرچی –
مهسا مجذوبی –

چکیده:

درخت خرما یکی از مقدسترین و قدیمی ترین درختان میوه شناخته شده برای انسان است که قرن ها بدلیل داشتن میوه خوراکی و نیز ارزش اقتصادی درمناطق خرما خیز جهان کشت می شود یک ضرب المثل عربی می گوید که خواص درخت خرما به اندازه روزهای سال است اما یکی از فواید درخت خرما که شاید کمتر کسی درمورد آن شنیده باشد ارزش هسته خرما است هسته خرما منبع عالی از فیبرهای رژیمی و نیز مقادیر قابل توجهی املاح معدنی چربی و پروتئین می باشد آنالیزهای شیمیایی انجام شده بر روی هسته خرما نشان داده است که آنها همچنین دارای ترکیبات مفید و سودمندی نظیر ترکیبات فنولی توکوفرول ها و استرول ها می باشند مطالعات صورت گرفته نشان داده اند که هسته خرما دارای خاصیت آنتی اکسیدانی – ضد میکروبی – ضد ویروسی و هیپوگلیسمی و ضدسرطانی است این مقاله تحلیل جامعی از خواص دارویی و کاربردهای غذایی هسته خرما را ارایه داده است.