سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

داود نیک نژاد – عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

چکیده:

تغییر اقلیم در حال حاضر از مهمترین عامل تهدید بربخش کشاورزی و امنیت غذایی به شمار می آید که در اثر افزایش گازهای گلخانه ای حاصل ازسوختهای فسیلی صورت گرفته و منجر به افزایش دمای زمین می گردد بخش کشاورزی نیز بدلیل تعاملات زیادبا محیط بیشترین تاثیر را از تغییر اقلیم می پذیرد اندک تغییر دما باعث دامن زدن برفعالیتهای کشاورزی می شود و امنیت غذایی را درجوامع کشاورزی مدار به خطر می اندازد تغییر اقلیم باعث تغییر درالگوی بارش و منجر به تشدید برخی از بلایای طبیعی همچون سیل، خشکسالی، طغیان آفات و حشرات و شیوع انواع بیماریهای گیاهی می شود این عوامل سبب کاهش تولیدات غذایی در کشاورزی می گردد این درحالی است که بنا به گزارش فائو تا سال ۲۰۴۰ زمین باید قادر به تامین غذای ۹ میلیارد نفر باشد و کشورهای کمتر توسعه یافته برای مقابله با بحران مواد غذایی سالانه باید ۱۰۰-۷۵ میلیارد دلار هزینه کنند.