سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

زهرا اسفندیاری – کارشناس واحد پژوهش معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
اعظم اعرابی – مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحدشهرضا

چکیده:

پپتیدهای فعال زیستی مورد توجه خاصی درعلوم غذایی و تغذیه بدلیل نقشهای فیزیولوژیکی مختلفی مانند اثرات ارامش بخش تحریک کننده سیستم ایمنی و کاهش دهنده فشار خون هستند این ترکیبات قادر به توانایی افزایش جذب کلسیم هستند پپتیدهای فعال زیستی درزمان هضم درسیستم گوارشی یا فراوری مواد غذای ی از طریق پروتئولیز توسط آنزیم ها آزاد میشوند کازئین درشیر یا محصولات لبنی مانند پنیر منبع مهمی از این پپتیدها محسوب می شود و اهمیت بیولوژیکی مهم و موثری برسلامت انسان دارد این ترکیب بعنوان اجزای اولیه غذاهای فراسودمند جدیدمورد تحقیقات گسترده ای قرارگرفته است با بررسی عملکرد کازئین و تاثیرآن بربهبود سلامت انسان و استفاده از پپتیدهای فعال زیستی حاصله از آن بعنوان اجزای اولیه مواد غذایی طبیعی می توان گام بزرگ درراستای سلامتی جامعه برداشت.