سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

ناهید حسین زاده قراجه – کارشناسی ارشد پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی مناطق شمالغرب و غرب کشور
محمدامین حجازی –
ابوالفضل برزگری –
سیدمهدی حسینیان خطیبی –

چکیده:

جلبک تک سلولی دونالیلا درشرایط استرس می تواند تا ۱۴ درصد وزن خشک بتاکاروتن درخود انباشته سازد و به همین دلیل در صنایع غذای دارویی و ارایشی مورد توجه است به دلیل رفتار مورفو فیزیولوژیک متفاوت دونالیلا مطالعه آن از نظر ژنتیکی مهم است دراین تحقیق ناحیه حدفاصل بین مناطق رونویسی شونده ITS جهت مطالعه مولکولی ایزوله های بومی دونالیلا جدا شده از دریاچه / باتلاق های ارومیه قم گاوخونی و مهارلو بررسی شد با استفاده از جفت آغازگرهای ITS تکثیر این ناحیه صورت گرفت پس از توالی یابی این نواحی با ITS گونه های ثبت شده مقایسه ودرخت فیلوژنتیکی رسم شد نتایج نشان داد که هر محیط آبی مخلوطی از ایزوله های با پروفیل ITS متفاوتند.