سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: نخستین کنفرانس خاورمیانه ای خشک کردن

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

امین احمد پور – شرکت ملی صنایع پتروشیمی-شرکت ره آوران فنون پتروشیمی-ماهشهر-ایران
منصور کلباسی – دانشگاه صنعتی امیرکبیر-دانشکده مهندسی شیمی-تهران-ایران

چکیده:

هویج یک از عمومی ترین سبزیجات مورد استفاده بشر جهت تغذیه می باشد. این سبزی به دلیل دارا بودن ویتامین بالا و محتویات سلولزی از مصرف بالایی برخوردا می باشد. از زمانی که درجه حرارت بالا سبب پژمرده شدن و وضعیت بد ظاهری هویج گردید، منجمد سازی و کنترل هوای انبار مورد توجه قرار گرفت. راه دیگر افزایش توانایی نگهداری هویج، خشک کردن و سپس انبار و ذخیره سازی آن می باشد. عملیات خشک کردن یکی از مهم ترین مراحل عملیاتی در فرآیندهای صنعتی، غذایی می باشد. و این موضوع خود نشان دهنده این مطلب است که شکل ظاهری در فرایندهای غذایی از اهمیت به سزایی برخوردار است. در این مقاله با استفاده از مدل خشک کردن پیچ، مقدار ضریب نفوذ و انرژی فعال سازی تعیین گشته که نتایج حاصله نشان میدهد با کاهش ضخامت نمونه های آزمایش و افزایش دمای هوای خشک کردن تا مقدار مشخص، م یتوان سرعت خشک کردن را افزایش داد.