سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

منا ایوز – گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایر
اکرم شریفی –
امین افضل – کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

چکیده:

برای کاهش تلفات و حفظ کیفیت محصولات کشاورزی در هنگام برداشت و همچنین درعملیات پس از برداشت و به هدف طراحی ماشین آلات مخصوص فراوری آنها، داشتن اطلاعات کافی در مورد خواص مکانیکی و فیزیکی این محصولات ضروری به نظر می رسد. بلوط یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که مصارف صنعتی و تغذیه ای بسیاری دارد. این فرآورده درختی، علاوه بر فوایدی که در حوزه محیط زیست و تلطیف آب وهوا دارد، با سیستم و طبیعت بدن سازگار بوده و جایگزین مناسبی برای درمان و ابزارهای پزشکی امروزی محسوب می شود. تحقیق حاضر به منظور تعیین برخی خواص فیزیکی، مکانیکی و تغذیه ایی میوه بلوط انجام گرفت. در این تحقیق طول، قطر، میانگین هندسی قطر، ضریب کرویت، وزن سی میوه، حجم، سطح، دانسیته ، تخلخل، نسبت پوست، رطوبت، ضریب بسته بندی و ضریب اصطکاک روی سطوحی از قبیل نئوپان، آلومنیوم، چوب چند لایه و فایبر گلاس برای بلوط محاسبه گردید. از سیستم تحلیل و پردازش تصویر برای محاسبه مساحت میوه های بلوط استفاده شد. همچنین میزان املاح، فیبر، پروتوئین، بریکس، PH و خاکستر نمونه های بلوط اندازه گیری شد.