سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

سیده زینب صمدی جیردهی – دانشگاه علوم پزشکی گیلان معاونت غذا و دارو
جواد محمدزاده –
محمد موقتی مقدم –
سارا اقبالی اصل –

چکیده:

چای متداولترین نوشیدنیبعد از آب در اسیا می باشد در کشورهایی مانند ایران و ترکیه کهچای به طور سنتی مصرف زیادی دارد بایستی استاندارد برای مقدار فلوراید در چای وجود داشته باشد تا غلظت دریافتی ان مشخص باشد این مطالعه تحلیلی بوده و با بررسی اطلاعات گرداوری شده انجام گرفته است مقدار فلوراید در شاخه چای سیاه ۱٫۴۱-۰٫۹۵gm/l و در گرانولهای آن ۲٫۴۴-۰٫۷mg/l می باشد مقدار فلوراید از ۱۰۰ تا ۴۳۰ mg/kg درجوانه های نازک و برگهای جوان چای سبز با سیاه متغیر است درحالیکه در برگهای مسنتر می تواند ۲۳۵۰-۵۳۰mg/kg باشد که به دلیل مقدار زیاد آن نباید به عنوان چای استفاده گردند. زمان دم کردن بر میزان فلوراید چای اثر داشته بطوریکه مقدار آن پس از ۵ دقیقه دم کردن برای چای سیاه ۴٫۵۴ -۰٫۳۲ mg/l و برای چای سفید۰٫۰۹-۰٫۰۲ mg/l می باشد. مقدار SAI دریافت روزانه مناسب و ایمن فلورایدحاصل از مصرف ۵ فنجان چای سیاه برای بزرگسالان ۳۰۳-۸% و برای کودکان ۳۰۳-۱۲ می باشد.