سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

الهام آریاپور – دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، گروه میکر
پروین شریعتی – ستادیار، گروه زیست فناوری صنعت و محیط زیست، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک
فاطمه تابنده – ستادیار، گروه زیست فناوری صنعت و محیط زیست، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک

چکیده:

آمیلازها، یکی از آنزیم های عمده صنعتی هستند که حدود ۲۵% از بازار جهانی آنزیم ها را به خود اختصاص می دهند. این آنزیم ها در صنایع مختلف مثل نساجی، کاغذ سازی، داروسازی و صنایع غذایی مانند شیرین سازی و فرآوری نشاسته، استفاده می شوند. تحقیقات بسیاری در ارتباط با کاربرد آنزیم های آمیلولیتیک تولید شده توسط اعضاء جنس باسیلوس، در زمینه های مهم تولید قند، آبجو، صنایع غذایی، شوینده ها انجام شده است. گستردگی کاربرد آنزیم های آمیلولیتیک ، موجب می شود که تحقیقات برای مشخص شدن ویژگی های آنزیم ها ادامه داشته باشد. در این مطالعه، ویژگی های آنزیم آلفا-آمیلاز بدست آمده از باسیلوس آمیلولیکوئیفاسینس BEH 111 بررسی شد. پروفیل آنزیمی باکتری باسیلوس آمیلولیکوئیفاسینس BEH 111، با استفاده از روش های، SDS PAGE، زایموگرام و TLC تعیین شد. جهت سنجش کمی فعالیت آنزیم α-آمیلاز، از معرف دی نیتروسالیسیلیک اسید (DNS) استفاده شد. وزن مولکولی آلفا-آمیلاز، با استفاده از روش SDS PAGE، ۵۵ کیلودالتون تخمین زده شد. بررسی ویژگی های آنزیم نشان داد که بیشیته فعالیت این آنزیم در ۵۰ درجه سانتیگراد، pH7، در حضور غلظت ۲% از نشاسته، طی ۹۰ دقیقه است. میزان فعالیت آنزیم در این شرایط ۸۲۲۲U/L می باشد. مقدار بالای فعالیت آنزیم تولید شده توسط باسیلوس آمیلولیکوئیفاسینس BEH 111، می تواند از نظر اقتصادی شایان توجه باشد. علاوه بر این توانایی فعالیت آن در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد و بالاتر، استفاده از آن را در فرآیندهایی که در دماهای بالا انجام می شوند، امکان پذیر می کند. شرایط pH بهینه ۶ تا ۷ ، جهت فعالیت بالای این آنزیم، امکان استفاده در فرآیندهایی مثل مایع‌سازی و ژلاتینه کردن نشاسته را ایجاد می کند.