سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

حسین قدرتی قرقی – مسئول کنترل کیفیت سایت مازندران شرکت فراورده های لبنی کاله
فاطمه پورنصرالله – کراشنسا کنترل کیفیت پنیر
سیده عطیه حجتی – مسئول آزمایشگاه دریافت و پروسس شیر

چکیده:

سالانه بالغ بر ۶/۷ میلیون تن شیر در ایرا ن تولید می شود و صنایع تبدیلی آن از اهمیت زیادی برخودار است استان مازندران با تلوید حدود ۵۸۰ هزار تن شیرخام یکی از قطبهای مهم تولید شیر در کشور میب اشد مازندران دارای بیش از ۱۰ درصد ظرفیت کلی فراوریشیر کشور است درحال حاضر ۲۸ کارخانه لبنی در داخل استان فعال هستند و محصولات متنوعی اعم از شیرپاستوریزه شیراستریلیزه ماست دوغ کشک خامه کره پنیر و غیره تولید می کنند فاضلاب کارخانجات لبنی بخصوص پنیرسازی از الاینده های شدید محیط زیست محسوب می شود پسابهای لبنی همواره از موضوع چالش زای این صنعت بوده ند این مشکل درواحدهای کوچک تبدیل شیر بیشتر به چشم می خورد تعداد این واحدها در استان مازندران تقریبا زیاد است و بدلیل تراکم بالای جمعیت انسانی تاکنون مشکلات عدیده ای را ایجاد کرده است لذا به منظور شناسایی وضعیت فاضلابهای لبنی استان مازندران از تعداد ۱۳ کارخانه تولید فراورده های لبنی فعال در سطح استان از طریق تکمیل پرسشنامه های مخصوص اطلاعاتی جمع آوری گردید نتایج نشان داد که کارخانجات تولید کننده پنیر حجم فاضلاب بیشتری داشته و فاضلاب حاصل از قدرت آلایندگی بالاتری برخوردار است