سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

الله یار عرب مومنی –
فرهاد رحمانی نیا –
خدایار مومنی –

چکیده:

امروزه ورزش فوتبال با بیش از ۱۲۰ میلیون بازیکن آماتور در سرتاسر جهان بحبوب ترین ورزش دنیا است. علاقه نوجوانان به این ورزش به حدی است که حدود ۴۰ میلیون نفر از افراد فوق را به خود اختصاص داده اند و هر روز به این جمعیت علاقه مند افزوده می گردد(З). علی رغم این موضوع، تحقیقات انجام شده در مورد نیازهای تغذیه ای بازیکنان فوتبال، خصوصاً نوجوانان اندک بوده است. هیتر و همکاران (۲۰۰۴) در تحقیقی عنوان می کنند؛ اختلالات در رشد، برخی آسیبهای ورزشی، بعضی از بیماریها و نگرانیهای مزمن، ممکن است ناشی از تغذیه نامناسب در طول تمرینات باشد. در همین زمینه لوئیس و همکاران (۲۰۰۳) بیان کردند که نیازهای تغذیه ای نوجوانان فوتبالیست بیش از بزرگسالان است و لازم است زمان فعالیت آنها کاهش یابد مطالعات صورت گرفته نشان می دهند که ورزش فوتبال، ورزشی است که شدت فعالیت در آن از حد متوسط بالاتر است. همچنین در این بازی بع علت درگیری و برخوردهای فیزیکی، احتمال آسیب دیدگی فراوان است. بنابراین تغذیه مناسب جهت تأمین انرژی و به تأخیر انداختن آسیب های ورزشی بسیار حائز اهمیت است. اما در مورد نوجوانان فوتبالیست علاوه بر مسائل فوق، دو نکته دیگر نیز قابل توجه است. اول آنکه این گروه از بایکنان در سن رشد قرار دارند و دوم آنکه به علت ضعیف بودن صفحات استخوانی آنها احتمال آسیب در آنان بیشتر است. بنابراین باید در مورد رژیم غذایی و تغذیه مناسب نوجوانان و شرکت آنها در ورزش فوتبال با احتیاط عمل نمود. در راستای اهداف فوق در پژوهش حاضر تلاش گردیده با استفاده از گروه کنترل، وضعیت تغذیه و ارتباط آن با ورزش فوتبال در نوجوانان مورد بررسی قرار گیرد.