سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

علی احسان خویشوند – کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه ای
صادق دهدست – فوق لیسانس عمران آب و فاضلاب
محمدرضا آرمیون – کارشناس بهداشت محیط
پیمان شهبازی – کارشناس ارشد بهداشت محیط

چکیده:

عتبات عالیات از جمله کربلای معلی همه ساله پذیرای تعداد زیادی از زائران ایرانی میباشد بدیهی است که هتلهای محل اسکان و آشپزخانه های تامین کننده مواد غذایی این زائران به لحاظ مسائل بهداشتی از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار بوده چرا که سلامت زائران دراین سفر زیارتی مورد انتظار مسئولین سف رو زائران می باشد مسافرت به علت استراحت کم، خستگی راه تغییر شرایط آب وهوایی و سایر مشکلات احتمالی، کاهش مقاومت بدن را به همراه دارد و از طرفی مسافر بیش از سیار مواقع درم عرض بیماریها قرارمیگیرد و عوامل خطرآفرین بیش از همیشه او را احاطه می کنند لذا اگر این مشکلات با عدم سلامت و امنیت غذایی همراه شود قطعا خسارات جانی و روحی غیرقابل جبرانی را به دنبال خواهد داشت لذا با توجه به اهمیت موضوع جهت بررسی وضعیت بهداشتی اشپزخانههای مرکزی و میحطی موجود در هتل و مهمانپذیرهای محل استقرار زائران ایرانی درکربلای معلی این تحقیق بصورت مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۸۹ انجام گردید و از کلیه آشپزخانه های طرف قرار داد با سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی شامل ۴ آشپزخانه مرکزی و ۶ آشپزخانه مستقر در هتل ها که غذای هتل محل استقرار و چند هتل نزدیک به خود را تامین میکنند بازدید بعمل آمده و مشکلات بهداشتی موجود طبق قانون اصلاحیه ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی استخراج گردید.