سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: ششمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

محمدرضا اسدی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا
مژده حجتی طباطبایی – دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

چکیده:

میلیون تن ۶/۵ نارنگی و پرتقال درفصول سال ۷۲-۱۹۷۱ تولید شده است که ۸۹درصد از کل این نارنگی های تولید شده برای کنسروسازی و کارخانه های کنسانتره می باشند بخش تولید نارنگی تخمین زده است که درماه فوریه ۱۹۷۳ تولید آنها از ۷/۳ میلیون تن فراتر رفته که جمع آن به ۹ میلیون تن رسیده است هزینه برداشت و حمل نارنگی ها درفصول سالهای ۱۹۷۱-۷۰و۷۷۹ دلار درهرجعبه بوده که ۷۳دردص هزینه برای کارگران و ۵۰درصد هم برای میوه جمع کن ها می باشد برای فصول سالهای ۱۹۷۰-۷۱ هزینه کل برداشت و حمل نارنگی به ۸۴۴۷ دلاردرهرجعبه رسید بررسی های انجام شده درسال ۵۹-۱۹۵۸ نشان میدهد که بازوی تکان دهنده می تواند ۸۰-۵۰ درصد میوه ها را بردارد دربازبینی مشکلات سیستم مهندسی بیان کرده که بازوی تکان دهنده ۶ اینچی و کارکرد در۸۰۰-۶۰۰cpm می تواند تا ۶۵الی ۹۰درصدنارنگیهای بین فصلی و زودرس را بچیند دوبازوی تکان دهنده درفصول سالهای ۶۷-۱۹۶۶ به کاررفته بطور موفقیت آمیز توانسته نارنگی های میان فصل و زودرس را برای مصارف تجاری برداشت کند این سیست م۸۰تا۱۲۰ جعبه را درهرساعت جمع نموده و برداشت ۹۰درصد را درهرآزمایش به انجام رسانده است.