سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

زرنگار اخوان – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
علیرضا فلاح – معاون پژوهشی و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کرج
سارا رمضانی موفق – کارشناس ارشد موسسه تحقیقات خاک و آب کرج

چکیده:

تولید جهانی دانه های روغنی رشد قابل توجهی در دهه گذشته داشته است بطوریکه سطح زیر کشت از ۱۴۴/۷میلیون هکتار در سال ۱۹۸۷ به۱۸۱/۷ میلیون هکتار در سال ۱۹۹۷ افزایش یافته است و میزان تولید در این مدت از ۲۶۳/۴ میلیون تن به ۳۵۷ میلیون تن افزایش پیدا کرده است مخصوصاً در مورد سویا ، شلغم روغنی بادام زمینی و نخل روغنی که افزایشی ۴۵ الی ۱۰۰ درصدی داشته اند یکی از دانه های روغنی که در این سال ها در کشور ما توجه بسیاری را به خود جلب کرده و در طرح کاهش واردات روغن گیاهی نیز سهم فراوانی برای آن در نظر گرفته شده، کلزا است. این محصول در میان دانه های روغنی در جهان بیشترین میزان تولید را در دهه های اخیر داشته و امروزه مقام سوم را پس از سویا و نخل روغنی در فراوردههای روغن نباتی بدست آورده است