سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: چهارمین همایش پیل سوختی ایران

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

حمیدرضا کرمی – کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشگاه شیراز
یاسمن فرخ زاد – دانشجوی کارشناسی شیمی کاربردی، دانشگاه پیام نور واحد کرمانشاه
فهیمه جلیلیان – دانشجوی کارشناسی شیمی کاربردی، دانشگاه پیام نور واحد کرمانشاه

چکیده:

بدلیل کمبود منابع انرژی و نیاز روز افزون به این مقوله حیاتی، امروزه استفاده از منابع تولید کننده انرژی پاک ایمن و ارزان دارای اهمیت بسزایی می باشد و تلاشهای ویژه ای را معطوف به خود کرده است. با توجه به اهمیت تولید الکتریسیته از واکنش شیمیایی به عنوان یک منبع در دسترس و ارزان بویژه در طراحی و ساخت پیل های گالوانی می توان از آن به عنوان منبع مولد الکتریسیته استفاده کرد. یکی از موارد مهم در مطالعه روی این پیل ها، بررسی نقش الکترولیت و الکترودهای مناسب در طراحی یک پیل گالوانی است. با توجه به این موارد در این مقاله علاوه بر بررسی روی بازدهی پیل های گالوانی با استفاده از چند نوع الکترولیت و الکترود و انتخاب یک ترکیب مناسب برای ساخت یک منبع تولید الکتریسیته، همچنین با علم به کاربرد پیل های گالوانی در شرایط خاص و اضطراری آزمایشاتی نیز برای سنجش پتانسیل بهره گیری از مواد و نوشیدنی های خوراکی که در دسترس هستند مثل دوغ، نوشابه، سرکه و آب لیمو جهت استفاده بعنوان الکترولیت انجام گرفته است. نتایج حاصله نشان می دهد که طراحی یک پیل گالوانی ۱۶ سلولی با اسید سولفوریک یک درصد بعنوان الکترولیت و تیغه های فلزی منیزیم و نیکل بعنوان الکترود نتایج بسیار خوبی دارد.