سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

هدیه پورمولائی – دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا.. آملی(
نشاط پورمولائی – دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا.. آملی(

چکیده:

امروزه بسته بندی چهره ی کالاست و اولین ارتباط مشتری با محصول می باشد. در صنعت غذا بسته بندی یکی از عوامل موثر در حفظ کیفیت وایمنی غذا است. از این رو در سیستم های جدید از بسته بندی های هوشمند استفاده می شود که قابلیت پاسخ به شرایط محیطی و قابلیت ترمیم را دارند و مصرف کننده را نسبت به آلودگی آگاه می کنند. بسته بندی های هوشمند شامل سه دسته :بسته بندی های با هوش، بسته بندی های فعال،بسته بندی های مکانیکی می باشد.بسته بندی های نانو زیر مجموعه ای از این گروه می باشد. نانو تکنولوژی موارد کاربرد زیادی در صنعت غذا دارد،از جمله: نگهداری غذا،بهبود طعم و رنگ، سلامت غذا،بسته بندی ، تولید غذاو فرایند های غذایی. از این رو در صنعت غذا توجه ویژه ای به این مبحث شده است.اهمیت کاربرد نانو تکنولوژی در بسته بندی مواد غذایی،افزایش ممانعت از ورود و خروح گازها، افزایش پایداری رطوبتی و حرارتی در بسته بندی های مختلف مواد غذایی نظیر:گوشت های پروسس شده،پنیر، شیرینی جات،غلات و فراوردههای لبنی می باشد.از جمله نانو ذراتی که به طور عمده در صنعت بسته بندی مواد غذایی استفاده می گردد، نانو ذرات اکسید سلیکون و اکسید نقره می باشد که علاوه بر خواص باز دارندگی در برابر اکسیژن و دی اکسید کربن و بهبود خواص مکانیکی بسته بندی ، دارای فعالیت ضد باکتریایی نیز می باشند. از این رو و با توجه به اثراث مفید بسته بندی های هوشمند به خصوص بسته بندی های نانو در صنعت غذا به بررسی آنها در صنعت بسته بندی مواد غذایی می پردازیم