سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: سومین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

نارسیس شمس عالم –
محمدجواد روستا –
سیدهاشم خادم –

چکیده:

آلودگی خاک تاثیر نامطلوبی بر محیط و انسان می گذارد، یکی از عوامل مهم آلودگی خاک که متاسفانه در سر تا سر دنیا گسترش یافته مصرف بی رویه سموم کشاورزی و کودهای شیمیایی به خصوص کودهای ازته است. نیاز انسان به نیترات به ازای هر کیلوگرم وزن بدن حداکثر ۵ میلی گرم در روز می باشدکه برای سلامتی انسان در طولانی مدت تهدید آمیز خواهد بود. نظر به اهمیت کیفیت مواد غذایی در سلامت افراد جامعه، وضعیت نیترات موجود در ریشه گیاه هویج (Daucus carota) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه گیری از اندام خوراکی هویج با ۳ تکرار زمانی (هر دو هفته یکبار) از ۲۰ درصداز میوه فروشی های منطقه ۹ شهرداری شیراز انجام شد و غلظت نیترات در هر یک از نمونه ها در آزمایشگاه اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که در ۶۶/۷ درصد از نمونه های جمع آوری شده، غلظت نیترات بیشتر از حد مجاز می باشد