سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

عطااله اژدری – دکترای بهداشت مواد غذایی استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
جواد حسینایی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

چکیده:

هدف ازاین مطالعه تعیین شمارش کلی باکتری ها درنمونه های شیر پاستوریزه مصرفی شهر بیرجند در دو فصل زمستان ۱۳۸۸ و بهار ۸۹ بود روش تحقیق: طی دو فصل یاد شده مجموعا ۱۰۰ نمونه هر فصل ۵۰ نمونه شیرپاستوریزه از فروشگاههای عرضه فراورده های لبنی شهر بیرجند جمع اوری گردید جهت اماده سازی نمونه ها و شمارش کلی باکتریها روشهای توصیه شده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد استفاده قرارگرفت و در نهایت داده های حاصل با استفاده از ازمونهای اماری و با کمک نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته و P<0/05 معنی دار تلقی گردید. با توجه به میزان الودگی شیرهای پاستوریزه در بیرجند رعایت بیشتر اصول و موازین بهداشتی و همچنین نظارت سختگیرانه تر در مراحل تولید حمل و نقل نگهداری و عرضه این محصول ضروری به نظر می رسد.