سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

مریم اسلامی – کارشناس علوم وصنایع غذایی
بهناز دادگر – کارشناس علوم وصنایع غذایی
مسعود فیروزکوهی – کارشناس تغذیه
علیرضا کورد – کارشناس صنایع غذایی

چکیده:

امروزه به دلیل تولید مواد زائد خانگی، صنعتی و کشاورزی توسط انسان، محیط زیست درحال آلوده شدن می باشد. این آلودگی ها شامل مواد آلی ومعدنی می باشند .اصلی ترین ترکیب آلودگی های معدنی، فلزات سنگین از جمله سرب ، آرسنیک ، و کادمیم و…. می باشند. آلودگیهای معدنی درمقایسه با آلودگیهای آلی مشکلات زیادتری ایجادمی کنند چراکه میکروارگانیسمها می توانند مواد آلی را تجزیه و از بین ببرند و این درحالی است که مواد معدنی قابلیت تجزیه شدن توسط میکرو ارگانیسمهارا ندارند . با توجه به برداشت فلزات از آب وخاک توسط گیاهان وتجمع آنها در سلولهای گیاه وسپس مصرف آن توسط انسان، بررسی میزان این آلاینده ها در فرآورده ای پر مصرف مانند برنج که یک وعده غذای اصلی مردم کشورمان را تشکیل می دهد، بسیارضروری است . هدف از این مطالعه، بررسی میزان فلزات سرب، کادمیوم وآرسنیک در برنج های وارداتی پاکستانی در استان سیستان وبلوچستان است. روش بررسی: بررسی بر روی حدود ۳۴۰ نمونه برنج از فروردین تا پایان اسفند ماه سال ۰۹ انجام شد. میزان سرب، آرسنیک وکادمیوم پس از هضم اسیدی به وسیله دستگاه اتمیک ابزوربشن تعیین شد