سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

سمیرا افشاری پور – گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان
محمدمهدی متقی –
مهران مرادعلیزاده –

چکیده:

در اوریل سال ۲۰۰۲ سازمان ملی غذای سوئد NFA و محققان دانشگاه استکهلم اعلام کردند که اکریل امید یک ترکیب شیمیایی سمی و بالقوه سرطان زا برای انسان است تا قبل از کشف وجود اکریل امید در غذا تصور می شد که منبع اصلی دریافت اکریل امید علاوه بر محیطهای کارگری مرتبط با تولید اکریل امید دخانیات و اب اشامیدنی است متوسط میزان دریافت روزانه اکریل امید درکشورهای پیشرفته توسط بین ۰/۳ تا ۰/۸ میکروگرم برکیلوگرم وزن بدن تخمین زده شده است میانگین وزن ۷۰ کیلوگرم در نظر گرفته شده است اکریل امید طی واکنش میلارد میان اسید امینه اسپاراژین و قندهای احیا کننده تشکیل می شود اگرچه اسپاراژین پیش ساز اصلی در تشکل اکریلامید است اما قندهای احیا کننده عامل محدود کننده تشکیل آن محسوب می گردند. برطبق نتایج مطالعات صورت گرفته در مورد مقادیر اکریل امید در رژیم های غذایی جمعیتهای مختلف جهان محققین دریافتند که مقادیر اکریل امید دریافتی از رژیم غذایی از لحاظ اثرات سمیت عصبی و تناسلی نمی تواند نگران کننده باشد.