سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

یحیی شفیعی – مولف مسئول، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیع
ندا عباسی – دانشجوی سال اخر رشته کارشناسی علوم و صنایع غذایی
بیتا نقیب – دانشجوی سال اخر رشته کارشناسی علوم و صنایع غذایی

چکیده:

بیماری بروسلوز یک بیماری عفونی واگیردار بوده و جزو بیماریهای مشترک بین انسان و دام طبقه بندی می شود عامل بیماری باکتری بنام بروسلا می باشد که یک باکتری کوکوباسیل غیرمتحرک، گرم منفی و بدون اسپور میباشد مهمترین راه انتقال این بیماری از دام به انسان استفاده از شیر خام و غیرپاستوریزه الوده به عامل بیماری می باشد مهمترین گونه ای که در انسان باعث بیماری می گردد بروسلا ملی تنسیس می باشد این بیماری در انسان به تب روده ای معروف بوده و از علایم آن می توان به تب و لرز شدید درد مفاصل و کمردرد ، سردرد ، بی حالی ، بی اشتهایی و ضعف عمومی بدن اشاره نمود هدف ازا نجام این پژوهش بررسی میزان الودگی در شیر گوسفندان دامداریهای اطراف ارومیه از نظر الودگی به بروسلا بود.