سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

بهناز دادگر – کارشناس علوم و صنایع غذایی
مریم اسلامی – کارشناس علوم و صنایع غذایی
مریم بیگمی –

چکیده:

درصد قابل توجهی از جمعیت کره زمین دچار کمبود مواد ریز مغذی در بدن یا گرسنگی پنهان هستند.عدم وجود این مواد باعث می شود تا افراد وخانواده ها از عواقب جدی و خطرناک آن که بر روی سلامت جسمی و ذهنی که شامل ناتوانی در رشد و امر یاد گیری و بیماری و مرگ و میر است، رنج ببرند. روش های زیادی به منظور افزایش جذب ریز مغذی وجود دارد که اغلب از طریق استفاده مداوم از مکمل ها یا از طریق فعالیت های رژیمی مختلف صورت می گیرد که میزان مصرف مواد غذایی غنی از ریز مغذی ها را افزایش داده و جذب آنها را بهبود می بخشد. با این وجود در بسیاری از موارد، – این استراتژی ها یا موجود نیستند و یا دسترسی به آنها توسط افرادی که نیازمندند امکان پذیر نیست. غنی سازی فرآیند افزودن ویتامین ها و مواد معدنی به مواد غذایی، به منظور افزایش محتوای مواد غذایی موجود در آنها می باشد که یکی از آنها غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک است. بدلیل شیوع بالای بیماری کم خونی ناشی از فقر آهن در بسیاری از کشور های دنیا نیاز به افزایش میزان آهن رژیمی قابل استفاده در بدن افزایشیافته است. با توجه به انجام طرح غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کارخانجات تولیدی آرد استان سیستان و بلوچستان هدف از این مطالعه، بررسی میزان آهن موجود در آرد گندم تولیدی ۶ کارخانه آرد شهرستان زاهدان می باشد