سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

مهرنوش نیلیه بروجنی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشجوی کارشناسی
مهشید جهادی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

چکیده:

مواد غذایی پروبیوتیک به محصولاتی اطلاق می شود که حاوی ۱۰ ۶ -۱۰ ۷CFU/g میکروارگانیسم های پروبیوتیک باشندو مصرف کننده با مصرف روزانه ۱۰۰ گرم از این محصول غذای از اثرات سلامت بخش آن بهره مند شود در بین محصولات غذایی مختلف پنیر نقش مهمی را به عنوان حاملی برای این میکروارگانیسم های پروبیوتیک ایفا می کند خصوصیات بافری و ساختارمناسب بافت پنیر شرایط را برای رشد و بقا پروبیوتیک ها فراهم می آورد اما تولید کنندگان در تولید مناسب یک پنیر پروبیوتیک با عوامل مختلفی از قبیل چگونگی افزودن پروبیوتیک ها تلقیح شده نمک زنی وبسته بندی رسیدن و شرایط نگهداری مواجه می باشند با انتخاب شرایط و به کارگیری راهکارهای مناسب تولید کننده قادر خواهد بود پنیری تولید کند که تعداد مناسبی از میکروارگانیسم های پروبیوتیک درآن بصورت زنده حضورداشته و طی نگهداری بقا مناسبی از خود نشان دهد. این مقاله با بررسی منابع و پژوهشهای معتبر انجام یافته درایران و جهان و مقالات معتبر بین المللی تلاش دارد تا ضمن معرفی پنیرپروبیوتیک براثرات سلامت بخش این نوع پنیر مروری داشته باشد.