سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ارتقای عمر ماندگاری مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با تاکید بر کاهش مصرف نگهدارنده ها

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

فتح الله عالی پور – دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی اص
مریم میرلوحی – مرکز تحقیقات امنیت غذایی، تغذیه و بهداشت مواد غذایی دانشکده بهداشت دا

چکیده:

آنتی بیوتیک ها مهم ترین دسته داروها هستند مصارف انسانی و غیر انسانی دارند، بر اساس گزارش WHO بیش از نیمی از آنتی بیوتیک های تولید شده در سطح جهان بطور غیر انسانی استفاده می شوند. مصارف غیر انسانی آنتی بیوتیک ها شامل: دامپزشکی، کشاورزی، پرورش آبزیان و بعنوان محرک رشد در تولید خوک و طیور می باشند. آنتی بیوتیک هایی که در دامپزشکی مصرف می شوند عیناً همان آنتی بیوتیک هایی هستند که در پزشکی استفاده می گردند و بهمین دلیل مقاومت میکروبی یکی از عوارض مهم مصرف آنهاست. بطور کلی آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماریها، پیشگری از بروز بیماریها و تحریک رشد در مزارع حیوانی استفاده می شوند. سازمان جهانی بهداشت و سایر مراجع معتبر جهان اعم از FDA و EU اسظتفاده غیر انسانی آنتی بیوتیک ها را بعنوان محرک رشد در دامهای مورد مصرف در تغذیه انسان منع نموده است. کاربرد آنتی بیوتیکها در این موارد، باقیمانده هایی را در محصولات آماده برای عرضه در پی خواهد داشت که این مسئله ایمنی مواد غذایی با منشاء دامی مثل شی و گوشت تخم مرغ را کا هش داده و سلامت مصرف کنندگان را به خطر خواهد انداخت. اگر استفاده از داروها برای درمان و یا پیشگیری در مزارع حیوانی ضروری باشد می بایست دوره منع مصرف رعایت گردد تا میزان باقیمانده های آن قابل اغماز و یا غیر قابل تشخیص باشند.