سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: نخستین همایش ملی تولید و فرآوری خربزه

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

حمزه علی احمدی – کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان

چکیده:

خربزه یکی از محصولاتمهم بهاره در استان سیستان و بلوچستان است در سال زراعی ۹۰-۸۹ در سطح حدود ۷ هزار هکتار مقدار حدود ۱۳۰ هزار تن خربزه برداشت گردیده است دراین استان خربزه بیشتر در شهرستانهای هیرمند، زهک، و زابل بصورت ابی و دراراضی دریاچه هامون بصورتدیم کشت میگردد در روندتولید این محصول با مشکلات زیر روبرو است که در ادامه راهکارهای کاربردی ارایه میشود. ناپایداری آب و کاهش آب بویژه در موقع شروع برداشت و میوه دهی همزمان رسی و عرضه انبوه محصول در تیرماه عرضه محصول در گرمای بیش از ۴۰ درجه سانتی گراد داشتن پوست نازک و بافت نرم توده های محلی بویژه توده غالب سفیدک کمی تحقیقات و مشخص نبودن نیازهای تحقیقاتی رقم نیاز کودی و آبی مبارزه با آفت و بیماریها کمی شناخت از ارگانیک بودن خربزه تولیدی از اراضی دریاچه هامون خسارتشدید انواع آفات و بیماریها کم بودن سطح کشت مخلوط و توام با خربزه نبودن کارگاه های فراوری خربزه در منطقه