سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

مریم وکیل زاده انارکی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واح
فروغ مرتضایی نژاد – استادیارگروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراس
مهتاب اصفهانی زاده حسین پور – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واح

چکیده:

زردچوبه با نام علمی (Curcuma longa L.) از خانواده زنجبیل (Zingiberaceae) گیاهی چندساله، دارویی و دارای ریزوم می‌باشد. این گیاه دارای خواص دارویی بسیار زیادی از جمله خاصیت ضد سرطان، ضد باکتری و ضد هپاتیت می‌باشد. جهت بررسی متابولیت‌های تشکیل شده در برگ این گیاه ریزوم‌های آن از کشور تایلند تهیه گردید و در گلخانه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) به مدت دو سال پرورش داده شد، سپس متابولیت‌های موجود در برگ حاصل از این گیاه توسط دستگاه GC/MS آنالیز گردید. نتایج حاصله نشان داد که برگ‌های گیاه زردچوبه حاوی بیست و یک ترکیب مهم می‌باشد که از میان آن‌ها ایزومرb-Pinen با ۱۸/۵۳ و ۱۷/۹۳ با بیشترین در صد ترکیب اصلی و سایر متابولیت‌های مهم شامل Isobornyl acrylate و Caryophyllene به ترتیب با ۱۲/۴۴و ۷/۳۵ درصد می‌باشند.