سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی علوم زیستی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

مریم رفیعی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
هما رجایی – دانشگاه شیراز

چکیده:

اسانسهای گونه های مختلف جنس مرکباتCitrus ازخانواد سداب Rutaceae اساسا درساختارهای ترشحی کلیه اندامهای آنها مشاهده می شوند اسانس لیموعمانی Citrus aurantifolia Swingle کاربردهای دارویی فراوان داشته و از آن دردرمان آکنه آسم سرماخوردگی گلودرد سرمازدگی کبودی پوست آنفولانزا افزایش وزن واریس و رماتیسم استفاده میگردد همچنین دارای خواص ضدعفونی کننده ضدویروس ضدسرطان باکتری کش اشتهاآور قابض تب بر و بند آورنده خون بوده و نیروبخش و مقوی است و به دلیل دارا بودن رایحه مطبوع درصنایع عطرسازی نیز کاربرد دارد باتوجه به شناخت روزافزون اهمیت اسانسها و کاربردهای آنها و انیکه تحقیقات انجام شده روی ترکیبات شیمیای اسانس لیموعمانی محدود به برگ و یا پوست میوه آن میگردد لذا درپژوهش حاضر به تغییرات ترکیبات شیمیایی اسانس درحین تکوین گل و میوه لیموعمانی پرداخته شده است