سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

شادی بصیری – عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
رسول کدخدایی –
فخری شهیدی –
رضا فرهوش –

چکیده:

روغن دانه انار ارزش تغذیه ای بالایی داشته و غنی از ترکیبات مختلف می باشد و کاربردهای زیادی درصنایع خوراکی دارویی بهداشتی دارد دراین پژوهش تاثیر امواج پرقدرت فراصوت در فرکانس ۲۰ کیلوهرتز برراندمان استخراج روغن از دانه انار مورد بررسی قرارگرفت تیمارهای مورد مطالعه شامل روش استخراج روغن در ۲ سطح زمان فرایند در ۳ سطح و روش آماده سازی و پیش فراوری دانه ها در ۶ سطح بودند نتایج نشان داد که استخراج با امواج فراصوت بدون داشتن تاثیر برترکیب اسیدهای چرب و مقدار کمی آنها بازده استحصال بیشتری را به همراه دارد همچنین آماده سازی دانه با آب گرم و فراصوت بازده استخراج روغن را به طور معنی داری افزایش داد به علاوه مشخص گردید که درحضور امواج فراصوت زمان استخراج به ۳۰ دقیقه کاهش یافت.